Amungen mitt i Vildmarken! 

Denna sjö som har 365 öar (lika många som dagar på året) ligger mitt på gränsen mellan Dalarna och Hälsingland - här om något har vi "Siljans Östra Vildmark"! Detta är Finnmarksbygd med allt vad det har betytt i sekler. kargt med vida tallskogar och med alla naturens olika varelser när inpå. Mest mystik är det nog rutn sjäns egna öring som kalla Rokka-öring efter ån där den föds och växer till. Det är itne ovanligt med fiskar på ver 10 kg. Sik, Abbore och Gädda är också vanligt förekommande. 

Mitt ibland de stora stenblocken hittar man så de allra härligaste sandstränderna - mest berömd är "Hawaii" som ligger nära den södra byn ("pärlan") Dalstuga. 
Vid Dalstuga börjar Dalstugaströmmen som leder till Stora Draggen och vidare emot Lamborn och vattnet till Falun! (med Kajakleder beskrivna på annat ställe)

 

Siljans Östra Vildmark!

365 olika öar

Härliga stränder att rasta vid. (Tälta?)

Amungen har många åar och tillflöden att upptäcka.

Karta Amungen

Här är länk til en karta Pdf som du kan ladda ner >>>

Tänk på att för bästa upplelvesle och säkerhet så behöver du en "riktig" karta enligt rekommendation nedan. 

 

Fakta

Till sjön Amungen tar man sig med bil bäst via 

1. Till Dalfors via Rv 301 och Furudal  5,3 mil ifrån Rättvik. (Där finns bra lanthandel. Vi kör gärna ut kanot/kajaker)

2. Till Dalstuga  4,4 mil ifrån Rättvik.  (Finns camping och stuga. Lanthandel i Bingsjö)

För en bättre karta med mer detaljer rekommenderar vi kartbladet. Sverigeserien - Topo 50 Blad 83

Sjön är ca: 1, 4 mil lång och innehåller det anmärkningsvärda antalet öar om 365 st! Fina badstränder och rastplatser.

Amungen har många åar och tillflöden att upptäcka. (Se detaljkartan som rekommenderas)


För uthyrning och mer fakta kontakta oss på mejl eller telefon.

ALLEMANSRÄTTEN. Var noga med att iaktta hänsyn enligt Allemansrätten. Var särskilt försiktig med eld! Dessutom vill vi även särskilt påpeka att det finns privata bryggor och tomtmark som inte innefattas av denna. M.a.o. visa respekt och se dig själv som förunnad gäst.

FARA: Flytväst på! Se alltid till att ha reservkläder i vattentät behållare. Och se till att du har laddad mobiltelefon som även skyddas från vatten. Vid fara ring 112. (Till Rättviks Räddningstjänst är det ca 4 mil beroende på var ni befinner er. Ca: 45 min från utryckning. Det kan vara längre!)